IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия ще въведе минимален дял зелена енергия за промишлените предприятия

Ще се дават сертификати за спестяване на въглерод, за да се насърчи преминаването към чисти енергоизточници, посочва правителството на страната в изявление

15:00 | 30.10.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg Creative Photos</em></p>

Снимка: Bloomberg Creative Photos

Индия предлага законови промени, с които ще задължи промишлените единици да използват минимален дял зелена енергия в общото си потребление на електроенергия, съобщава Bloomberg.

Промените са в отговор на стремежа на страната да се отдалечи от изкопаемите горива и да се бори с изменението на климата.

Предложените изменения ще улеснят развитието на въглеродния пазар в Индия, освен че предписват минимално потребление на енергия от възобновяеми източници за промишлени единици, посочва се в правителствено изявление, публикувано днес.

„Целта ще бъде да се повиши търсенето на енергия от възобновяеми източници в секторите за крайно потребление, като индустрия, сгради, транспорт“, допълва се в изявлението.

Енергийното министерство на страната добавя, че това може също да улесни използването на „зелен водород“ като алтернатива на съществуващите изкопаеми горива.

Предвижда се да се дават и сертификати за спестяване на въглерод, за да се насърчи преминаването на компаниите към чисти енергийни източници.

В изявлението не се посочва минималния процент на използване, който правителството планира да наложи.

Предложените промени подчертават зеления тласък на премиера Нарендра Моди само ден преди световните лидери да се съберат в Глазгоу, Шотландия, за да обсъдят начините за ограничаване на емисиите и изменението на климата.

Неговата администрация има за цел да генерира повече от 40% от инсталираната мощност на страната от енергийни ресурси, които не са изкопаеми горива, до 2030 г.

Индия е третият по големина в света емитент на вредни емисии на годишна база.

В речта си за Деня на независимостта през август Моди изложи план за намаляване на вноса на енергия през следващите 25 години като част от целите за въглеродна ефективност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
дядя Вова
преди 2 години
Индия ще въведе минимален дял зелена енергия за промишлените предприятия >> Хитра е цивилизацията, родена в поречието на р. Maнгал, хитра..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 4
zelka007
преди 2 години
фейк някакъв , според импа и ко. , само в ЕС такивамититинтириминтизелени ... :))) ... пък то виж ... м/у другото импе , в индия с местни производители , има паритет на слънчевите централи с 4 часови батерии за съхранение към то въглищните ... и бачкат без субсидия от държавата вече ... тва за новите проекти де ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още